Pesticiden en ons leefmilieu


Het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding hield 2 juni j.l. een congres over de gevolgen van het gebruik van glyfosaat 
(Round-Up) en het gebrek aan humificatie in de bodem.

 

Monika Krüger, diergeneeskundig hoogleraar van Universität Leipzig en Don Huber, em. professor plantenziektekunde van Purdue University (Indiana VS), zijn experts op het gebied van glyfosaat, elk in hun eigen vakgebied. Een paar conclusies kunnen we trekken:

 

  • ·Met de huidige landbouwtechnieken gaat de kwaliteit van de bodem sterk achteruit. Op termijn zal de plantengroei onder invloed van glyfosaat sterk achteruitgaan. Het werkt dus alleen op korte termijn.

  • ·In de diergeneeskunde zien we de gevolgen van glyfosaatvergiftiging met onder andere afname van vruchtbaarheid, dood geboren kalveren en ernstige darmschade. Het is ook schadelijk voor nakomelingen.

  • ·Om een nulwaarde te weten in het onderzoek werden urinemonsters van dieren genomen. Geen enkele bevatte géén glyfosaat.

  • ·Daarom werden urinemonsters van mensen genomen. Helaas hetzelfde resultaat. De belasting bij kinderen in de VS is vele malen hoger dan in Europa.

  • ·Omdat glyfosaat een waterige oplossing is en bladeren water afweren worden er hulpstoffen gebruikt. De combinatie van de twee is vele malen erger dan glyfosaat alleen.

Interessante petitie en informatie:   www.helphumus.nu

Meer informatie? ZIe:   www.netwerkvlv.nl

iStock_000016468720XSmall.jpg



Artsenpraktijk voor Duurzame Gezondheid
Groesbeekseweg 246B
6523 PJ Nijmegen
T. 06 45394118

E: info@praktijkhetveld.nl